Oikomishoito

Hampaita oiotaan erilaisten purentahäiriöiden vuoksi. Yleensä oikomishoito tehdään lapsena kasvukauden aikaan, jolloin leukojen kasvuun voidaan vielä vaikuttaa, mutta myös aikuisten hampaita voidaan oikoa.

Oikomishoitoon johtavia purentahäiriöitä voivat olla esimerkiksi ahtaus hammaskaarella, hampaiden asentovirheet ja puuttuvat hampaat. Hoidossa käytetään irrotettavia tai kiinteitä oikomiskojeita.

Vaikeita purentavirheitä eli luustollisia purentavirheitä ei aina pystytä hoitamaan pelkällä oikomishoidolla, vaan hampaiden siirron lisäksi myös leukaa/leukoja täytyy siirtää uuteen asemaan. Mikäli hoitoon kuuluu myös leuan leikkaustoimenpiteitä, oikomishoito ja leikkaushoito suoritetaan yleensä yliopistollisessa keskussairaalassa.

Aikuisilla yksittäisen hampaan asennon korjaus saattaa kestää vain muutaman kuukauden, mutta laaja oikomishoito voi kestää pari kolme vuotta.

Oikomishoidon erikoishammaslääkärimme arvioi hoidontarpeen, hoidon keston ja konsultaatiokäynnin jälkeen saat hoidosta tarkan kustannusarvion.

 

INVISALIGN OIKOMINEN :Meillä myös oikomista läpinäkyvillä, huomaamattomilla kalvoilla.

Lue lisää aiheesta tästä linkistä : http://www.invisalign.fi